#3 Blog: Tekstil certificering

GOTS og Oeko-Tex 100 er to af de mest anerkendte certificeringer inden for tekstilindustrien. Begge certificeringer er designet til at beskytte forbrugere og miljøet mod farlige kemikalier og sikre en bæredygtig produktion. I dette blogopslag vil vi tage et nærmere kig på, hvad disse certificeringer indebærer, og hvorfor de er så vigtige.

Nærbillede af tekstil

GOTS-certificeringen står for Global Organic Textile Standard og er en certificering, der garanterer, at tekstiler er produceret i overensstemmelse med bæredygtige og økologiske standarder. GOTS-certificerede produkter skal være fremstillet af mindst 95% økologisk dyrkede fibre og må ikke indeholde farlige kemikalier såsom pesticider, tungmetaller og formaldehyd. Derudover skal produktionen af GOTS-certificerede produkter opfylde sociale kriterier, såsom arbejdstagerrettigheder, fair lønninger og sikre arbejdsforhold.

Gots logo

Oeko-Tex 100 er en certificering, der garanterer, at tekstiler er fri for farlige kemikalier og dermed er sikre for forbrugerne. Certificeringen er baseret på en liste over mere end 100 farlige stoffer, som er forbudt eller begrænset i tekstiler. Oeko-Tex 100-certificerede produkter skal testes for at sikre, at de ikke indeholder farlige niveauer af disse kemikalier, og at de opfylder strenge krav til sikkerhed og kvalitet.

Oekotex certificering

Både GOTS og Oeko-Tex 100-certificeringer er vigtige for forbrugere, der ønsker at købe bæredygtige og sikre tekstilprodukter. Disse certificeringer giver forbrugerne en tillid til, at produkterne er fremstillet på en ansvarlig og sikker måde og ikke skader miljøet eller sundheden. Derudover er certificeringerne også vigtige for producenter, da de kan hjælpe med at differentiere sig på markedet og demonstrere deres engagement i bæredygtighed og ansvarlighed.

I alt væsentligt er både GOTS og Oeko-Tex 100-certificeringer afgørende for at beskytte forbrugere og miljøet og fremme en mere bæredygtig produktion af tekstilprodukter. Som forbrugere bør vi altid overveje at købe produkter med disse certificeringer, når vi ønsker at gøre et positivt valg for vores helbred og miljøet.

 

logo af hænder og verden med teksten save the world

Tilbage til blog